| Предыдущая тема :: Следующая тема |
| Автор |
Сообщение |
Andruew Гость
|
|
Поперше хочу виразити свою безмежну вдячність авторам цього ресурсу за цікаві і змістовні матеріали.
І, одразу ж, хочу задати питання, що трохи бентежать мене :)
1) Скажіть, чи можуть виникнути якісь проблеми із реєстрацією газети з іншомовною назвою?
2) Як можливо здійснювати випуск певного комплексу газет із спільною назвою, але різним направленям(наприклад: Три-Четыре: юмор, Три-Четыре: розважальна газета, Три-Четыре: новини, і т.д. )?
Буду вдячний за відповідь. |
|
| Вернуться к началу |
|
 |
Lemuil Пишущий регулярно

|
|
Стосовно іншомовної назви не готовий відповісти вам одразу. Але якщо подивитись на український журнал In Victory, то можна зробити висновок, що таку назву зареєструвати можна. В законі "Про друковані засоби масової інформації" немає заборони на реєстрацію назви, яка викладена латиницею. Але знайте що коли ви плануєте отримувати прибуток і у зв'язку із цим будете реєструвати газету як підприємця (про це читайте в юридичному лікнепі), назва підприємця вже не буде такою як назва газети. Назва підприємця може бути тільки українською мовою. Тому, якщо будете реєструвати спочатку газету, а потім підприємця, який фактично буде випускати цю газету, у вас буде дві різні назви: одна іншомовна для газети, а друга українська - для підприємця. Подумайте чи потрібно вам це.
Щодо комплекту газет з різними назвами. Можна зробити двома шляхами: в газеті зробити постійні розділи з указаними вами назвами або реєструвати кожне видання окремо. На кожне таке виданян буде видане окреме свідоцтво про реєстрацію друкованого засобу масової інформації. І видаватись вони повинні окремо, з окремими вихідними данними (див. у Юридичному лікнепі) на кожне видання. |
|
| Вернуться к началу |
|
 |
Lesya Недавно подключившийся

|
|
Підготовлені вже два випуски газети, але до того я її робила її 1000 тиражем, а тепер хочу зробити 5000. Я розумію, що для цього потрібно її реєструвати як видання. Але є така особливість: газета не зв’язана ні з яким місяцем, інформація подається нейтрально, по мірі надходження інформації, тобто взагалі не встановлені строки її виходу. Газета євангелізаційна, видається на кошти пожертв церкви, не для продажу, тобто церква розповсюджує газету на вулицях.
1. Чи повинна я у цьому випадку обов’язково реєструвати газету як приватний підприємець?
2. Якщо так, то до кого можна звернутися з цим питанням за допомогою? |
|
| Вернуться к началу |
|
 |
Valya Местный житель

|
|
Привет, Леся! У нас тоже евангелизационная газета, я занималась ее регистрацией.
1) Газету нужно регистрировать не зависимо от тиража.
2) Не играет роли то, что она выходит периодично.
3) Могу обрадывать - газету ты не должна регистрировать, как частный предприниматель. Издатель - Церковь. Несешь в МинЮст заявление, заверенный нотариально устав Церкви, свидетельство о гос. регистрации ее же. И еще бумажки, которые скажут. Регистрационный сбор вы не платите, т. к. "издание не предназначено для продажи".
4) Обратись за помощью в МинЮст. Там есть отдел по работе с гражданами. Попроси форму заявления. Возьми сразу дискетку, если у них в електронном виде. Можешь, конечно, наткнуться на каменное лицо и ответ, типа "Читайте законодательство Украины". Тогда скажи им "Спасибо", и напиши мне, я тебе пришлю бланк заявления и помогу заполнить.  |
|
| Вернуться к началу |
|
 |
Lesya Недавно подключившийся

|
|
Дякую... Я вже написала листа у МінЮст, чекаю відповіді... Пообіцяли на майл кинути усю інформацію... _________________ з Богом можливо все! перевірено... |
|
| Вернуться к началу |
|
 |
Valya Местный житель

|
|
| На здоровье! Простите, а в каком это городе МинЮст такой добрый, что на емейлы инфо сбрасывает? Или вы их очаровали, и у них не было другого выбора? :) |
|
| Вернуться к началу |
|
 |
pvs Недавно подключившийся

|
|
уважаемые колеги, подскажите пожалуйста, каким програмным обеспечением пользуеться современный редактор христианской газеты?
Я работаю над одним из проэктов, и подумал, что Майкрософт Паблишер - наверное не самая лучшая программа.
Спасибо. |
|
| Вернуться к началу |
|
 |
Svetik Местный житель

|
|
PageMaker
QuarkPress
InDesign
три программы - три уровня возможностей верстки, мой друг профессиональный верстальщик, начинал с первой, сечас пользуется последней.
Для графических объектов обычно используют CorelDrow, для обработки фото - AdobePhotoshop...  _________________ <i><b>Svetik-journ@list</b></i>  |
|
| Вернуться к началу |
|
 |

|
|
огромное, ну очень огромное спасибо.  |
|
| Вернуться к началу |
|
 |
Valya Местный житель

|
|
Мы делаем в CorelDrow 13 версия. Очень нравится, удобно. Даже Фотошоп не открываем.
InDesign тоже многие говорят очень хорошая программа, профессиональная. Хотим попробовать.
Мне кажется, что CorelDrow больше подходит для "журнального" формата, InDesign более "газетный". |
|
| Вернуться к началу |
|
 |

|
|
| Вернуться к началу |
|
 |
Valya Местный житель

|
|
pvs, так вы что надумали?
Вы кстати, откуда?
Может выслать вам пару программ... пока мы добрые?  |
|
| Вернуться к началу |
|
 |

|
|
Что я надумал? - Я начну с InDesign, наверное. Попробовал скачать, но скачал только пробную версию (вот так: за хорошие вещи надо платить).
Я - с Черновцов. Работаю в библейской семинарии.
А по поводу "Может выслать вам пару программ... пока мы добрые? " я бы не отказался. Это было б класно, раз Вы "такие добрые" и есть такая возможность.
Я как-то отблагодарю...
pvs_cv (собачка) ukr.net
Спасибо за поддержку. |
|
| Вернуться к началу |
|
 |
Valya Местный житель

|
|
Все, хорошо, на мой е-мейл сбросьте почтовый адрес.
| Цитата: |
Я как-то отблагодарю...
|
Не вздумайте!
Мы сеем в вашу газету, чтобы пожать в нашу  |
|
| Вернуться к началу |
|
 |

|
|