Хто знає якi християнськi журнали, oрiєнтованi на молодого читача, виходять на теренах України???
Допоможiть знайти. Буду вдячний за посилання, адреси редакцiй тощо.
Хто знає якi християнськi журнали, oрiєнтованi на молодого читача, виходять на теренах України???
Допоможiть знайти. Буду вдячний за посилання, адреси редакцiй тощо.
Есть журнал, выпускается в Киеве, "Пакет идей". Но продается, понятное дело, только в христианских магазинах и в Церквях.
Встречала еще газету "Молодежка", она, кажется, выпускается в Донецке.
Адресов не знаю, но можно найти по поисковику в инете или в христианских магазинах.
А если не секрет, вам, чтобы почитать или свое намереваетесь что-то создать?
Хелоу, Хелен!
Дякую за вiдповiдь.
Насамперед, хотiлося б ПOЧИТАТИ молодiжнi християнськi журнали та газети(про якi чомусь забув :((( ).
Проте ваше метке журналiстське чуття вас не пiдводить.
В майбутньому хотiлося б видавати хр. журнальчик.
Хелоу, Хелен!
Дякую за вiдповiдь.
Насамперед, хотiлося б ПOЧИТАТИ молодiжнi християнськi журнали та газети(про якi чомусь забув :((( ).
Проте ваше метке журналiстське чуття вас не пiдводить.
В майбутньому хотiлося б видавати хр. журнальчик.
А у вас в городе есть какой-нибудь христианский магазин, где можно было бы приобрести необходимые издания? Или в другую Церковь сходить молодежного направления - там обычно продают на столиках?
Очень интересно, какого направления вы желаете видеть молодежное издание: направленное на светскую молодежь, воспитывая христианские ценности или на молодежь внутри Церкви, тем самым углубляя их посвящение?
Дякую, що підтримуєте розмову.
Питанням про аудиторну орiєнтацiю видань я переймався довгий час. Навіть iнiцiював реальнi спроби втілення ідеї - "християни для нехристиян". Так вийшло вiсiм номерів обласного волинського тижневика "Cвiтогляд" восени 2006-ого. Газетка мала гарну полiграфiю, невеликий тираж у 4-5 тисяч примiрникiв. Редакційний склад був повністю християнізований. Ми писали про політику, культуру, літературу, музику та інше в християнському ракурсі. Ширили так би мовити христоцентричний cвiтогляд. Проте так склалося, що проект припинив своє існування.
Висновок перший, який я зробив, виходячи із ситуації - багато християн не можуть поділитися власним світоглядом та фiлософiєю життя, бо насправді не дбають про них й часто мають кругозір рівний шпаринi у вуличному заборі.
Мені чомусь здається, що треба спочатку в християнському середовищі навести лад. В сенсі же повинні з'явитися видання, котрі яскраво i якомога повніше будуть відображати порухи xр.культури. Особливо гострим вважаю питання літератури.
:)
До речі, забув сказати, що в моєму мiстi (Нововолинськ, Волинська обл.) немає християнського магазину. Натомість, є вид продаж у церквах після богослужінь. З періодикою взагалі туго. Як правило-суто конфесiйнi видання суто конфесійної проблематики.
:(
Да, из-за этой "истерии" никак сюда никто и не дойдет
А тема очень интересная!
Цитата:
Питанням про аудиторну орiєнтацiю видань я переймався довгий час. Навiть iнiцiював реальнi спроби втiлення iдеї - "християни для нехристиян". Так вийшло вiсiм номерiв oбласного волинського тижневика "Cвiтогляд" восени 2006-ого. Газетка мала гарну полiграфiю,невеликий тираж у 4-5 тисяч примiрникiв. Редакцiйний склад був повнiстю християнiзований. Ми писали про полiтику,культуру,лiтературу,музику та iнше в християнському ракурсi. Ширили так би мовити христоцентричний cвiтогляд. Проте так склалося,що проект припинив своє iснування.
Это хорошая попытка! Но я так понимаю, что очень часто многое упирается в финансирование: нужен спонсор, и реклама в издание. А если реклама, то на это время нужно, чтобы журнала стал более-менее известен.
Цитата:
Висновок перший,який я зробив,виходячи iз ситуацiї - багато християн не можуть подiлитися власним свiтоглядом та фiлософiєю життя, бо насправдi не дбають про них й часто мають кругозiр рiвний шпаринi у вуличному заборi.
Про кругозор с вами полностью согласна!
К сожалению, приходя в Церковь люди настолько боятся вернуться "назад" или заиметь что-либо от "мира", что полностью отгораживаются от всего, чем мир живет. и мыслят и разговаривают только церковными канонами (хотя я только за!). Но представления, чем живут все остальные люди, не остается вообще.
До речi, забув сказати,що в моєму мiстi (Нововолинськ,Волинська обл.) немає християнського магазину. Натомiсть, є вид продаж у церквах пiсля богослужiнь. З перiодикою взагалi туго. Як правило-суто конфесiйнi видання суто конфесiйної проблематики.
:(
Вы говорите про свою Церковь или про другие?
Обычно, когда продают литературу в Церквях, то ее от куда-то заказывают или сами везут (обычно с Киева), можно попросить, чтобы привезли и газетки, журнальчики
До речi, забув сказати,що в моєму мiстi (Нововолинськ,Волинська обл.)
О, приятно узнать, что тут есть кто-то из Нововолынска! Мои хорошие знакомые какое - то время там жили. (Сергей и Алексей с женами). На сколько я знаю от вас недалеко до Луцка... А твм я думаю можно все найти... Как христиан, так и оные магазины...
Message007 писал(а):
Висновок перший,який я зробив,виходячи iз ситуацiї - багато християн не можуть подiлитися власним свiтоглядом та фiлософiєю життя, бо насправдi не дбають про них й часто мають кругозiр рiвний шпаринi у вуличному заборi.
:)
Все це справді дуже актуально і важливо. Як мені здається, чудова ідея мати видання, розраховане на світського читача, але яке б робили християни. Але для цього потрібно мати справді високий фаховий рівень, щоб робити матеріали цікавими дл нього (а не для нас самих ). А для цього також потрібно володіти відповідними навичками ведення дискусії (бо вона все одно існує). Так, наприклад, багато хто з християн-протестантів не може знайти інших аргументів у полеміці з невіруючими (або людьми інших конфесій), окрім Біблії. якщо це вагомий аргумент у богословських дискусіях, то на зовнішню аудиторію часто не спрацьовує. Тому тут потрібен досвід
А такий досвід, мені здається, найкраще отримати у роботі у світських медіа, щоб побачити світ їхніми очима і знати як з цим боротися
Цитата:
Менi чомусь здається,що треба спочатку в християнському середовищi навести лад. В сенсi же повиннi з'явитися видання, котрi яскраво i якомога повнiше будуть вiдображати порухи xр.культури. Особливо гoстрим вважаю питання лiтератури.
Це також дуже важливе завдання! Нехай Господь дасть Вам мудрості, як це краще зробити
Дякую за слова розумiння й спiвучастi.
Проте прошу повернутися до теми першого посту.
Мiнзов та Олено, якi молодiжнi хр.журнали вам вiдомi? Що порадите почитати?
"Invictоrу" чомусь нiхто не згадав. Вiн в принципi молодiжний. Хоча суперечностi є.
Я думаю, что "Инвиктори" все-таки не молодежный журнал, но все равно хороший и на него равняться стоит, если делать что-то свое.
"Prо rоck" - это вы верно вспомнили , когда-то давно его видела на молодежных христианских фестивалях. Качество полиграфии отличное этого журнала и статьи интересные, хоть и издание узконаправленное.
А какие еще интересные издания вы встречали, может, не обязательно молодежного направления, но в достойном исполнении?