Лютер, ви можете тут спілкуватися на будь-які теми, що вас цікавлять (які не суперечать правилам форума), але намагайтесь нікому не нав'язувати власну точку зору. У нас міжконфесійний форум, і це дає нам можливість вчитися любити і поважати один одного.
Якби люди дотримувалися заповіді любові до Бога і до ближньго, то поменшало б стресів, серцево-судинних хвороб, хронічного перевтомлювання. Щодо планування відпочинку ви маєте рацію, це дуже важливо, але ставити це на один рівень із Божими заповідями, на мою думку, не варто. Це особисто я так думаю, будь-хто має право на іншу точку зору. _________________ <i><b>Svetik-journ@list</b></i>
Щотижневий відпочинок - це і є одна з десяти заповідей Божих.
Святе Письмо
1 «Я Господь, Бог твій. Хай не буде у тебе інших богів перед лицем Моїм».
2 «Не роби собі кумира і ніякого зображення того, що на небі вгорі і що на землі внизу, і що у воді нижче за землю. Не поклоняйся їм і не служи їм; бо Я Господь, Бог твій. Бог ревнитель, що карає дітей за провину батьків до третього і четвертого роду, що ненавидять Мене, і що творить милість до тисячі родів, які люблять Мене і які дотримуються заповідей Моїх».
3 «Не вимовляй імені Господа, Бога твого, марно; бо Господь не залишить без покарання того, хто вимовляє ім'я Його намарно».
4 «Пам'ятай день суботній, щоб святити його. Шість днів працюй, і роби всякі справи твої; а день сьомий — субота Господу Богові твоєму: не роби в оний ніякої справи ні ти, ні син твій, ні дочка твоя, ні раб твій, ні рабиня твоя, ні худоба твоя, ні прибулець, який в житлах твоїх. Бо в шість днів створив Господь небо і землю, і море і все, що в них; а в день сьомий спочив. Тому благословив Господь день суботній і освятив його».
5 «Шануй батька твого і мати твою, щоб продовжилися дні твої на землі, які Господь, Бог твій, дає тобі».
6 «Не вбивай».
7 «Не чини перелюбу».
8 «Не кради».
9 «Не вимовляй неправдивого свідоцтва на ближнього твого».
10 «Не бажай дома ближнього твого; не бажай дружини ближнього твого, ні раба його, ні рабині його, ні вола його, ні осла його, нічого, що у ближнього твого».
- в неділю відпочивають по традиції, а четверта заповідь Закону Божого вказує на суботній день відпочинку, освячений Богом від створення світу;
- в Римлян 3:20 апостол Павло вказує на призначення Закону Божого: “Жодне тіло ділами Закону не виправдається перед Ним, Законом бо гріх пізнається”. Святкування будь-якого іншого дня, крім суботи, вбивство, сімейна невірність, крадіжки, обман є ніщо інше, як гріх;
- субота – це день, який знаходиться між п’ятницею (біблійним днем Приготування) і неділею (першим днем тижня, в який воскрес Ісус Христос), і по сьогодні існує, як визначений день тижня;
- звичаю відпочивати в перший день тижня не існувало ні в Старому ні в Новому завітах. Христос (Луки 4:16: “І звичаєм Своїм Він прийшов дня суботнього до синагоги, і встав, щоб читати”) і апостоли (Дії 16:13: “Дня ж суботнього вийшли ми з міста над річку, де, за звичаєм, було місце молитви, і, посідавши, розмовляли з жінками, що посходились”) відпочивали в суботу за звичаєм;
- "Бо зволилось Духові Святому і нам, тягару вже ніякого не накладати на вас, окрім цього необхідного: стримуватися від ідольських жертов та крови, і задушенини, та від блуду." (Дії 15:28,29). Питання десяти Божих заповідей на Апостольському Соборі в Єрусалимі не розглядалось, бо всі і так розуміли, що християнам не личить ні красти, ні вбивати, ні змінювати день відпочинку;
- в Даниїла 7:25 передречена поява релігійної системи, яка зазіхне на Закон Божий: “І він буде говорити слова проти Всевишнього, і пригнобить святих Всевишнього, і буде думати позмінювати свята та права, і вони віддані будуть у його руку аж до одного часу, і часів і половини часу”;
- в Якова 2:10,11 написано про важливість дотримування всіх десяти Божих заповідей: “Бо хто всього Закона виконує, а згрішить в одному, той винним у всьому стає. Бо Той, Хто сказав: Не чини перелюбства, також наказав: Не вбивай. А хоч ти перелюбства не чиниш, а вб'єш, то ти переступник Закону”. А ким будеш, якщо свідомо перемістиш суботній день відпочинку, який Бог заповів пам’ятати?
Шість днів працюй, а сьомий відпочивай.
А якшо я буду два дні відпочівати — це гріх? П’ять працювати, а два відпочивати?
А якшо я не працюю зара, шо мені робити?
Пам'ятай день суботній, щоб святити його! 9 Шість день працюй і роби всю працю свою, 10 а день сьомий субота для Господа, Бога твого:
Можливо я щось не до кінця зрозумів, але про відпочинок ніхто не говорить. Говориться про служіння Богу і віддання шани і подяки Богу.
А причому тут Адвентистські правила???
Бог Закон давав не адвентистам а всім людям.
Так люди (у більшості) і дотримуються цього щотижневого відпочинку, але у неділю... Так що хворе сердце вже не до чого. Тут вже полемміка з буквою закону Старого заповіту... _________________ І останнім йшов Тамерлан...
Так люди (у більшості) і дотримуються цього щотижневого відпочинку, але у неділю... Так що хворе сердце вже не до чого. Тут вже полемміка з буквою закону Старого заповіту...
Дотримування всіх десяти заповідей є послухом Богу. Ми визнаємо, що і вбивство, і знаважливе ставлення до родичів, і крадіжки, і святкування будь-якого іншого дня, крім освяченої Богом суботи, як і вибір вести життя трудоголіка без вихідних, і сімейна невірність, і обман, і пожадання чужого - ГРІХИ.
А корван, розводові листи за побутові дрібниці, обтяжливі власновидумані приписи щодо відпочинку в суботу, як і пізніше нововведення послідовниками фарисеїв - святкування неділі - все це ФАРИСЕЙСЬКА ЄРЕСЬ!!!
Знаю, що це смілива заява, але це - істина! І нічого суботу називати єврейською, бо це є Божа заповідь, так ж як і "не вбивай", "не кради", "не чини перелюбу".
- в неділю відпочивають по традиції, а четверта заповідь Закону Божого вказує на суботній день відпочинку, освячений Богом від створення світу; ..............
Є над чим задуматись, чи не так?
А как вы считаете- кто не исполняет субботу будет спасен?
У апостола Якова написано: "Бо хто всього Закона виконує, а згрішить в одному, той винним у всьому стає" (Якова 2:10).
З наступного тексту видно, що тут йде мова про Декалог - десять Божих заповідей.
Ви запитуєте, чи спасеться людина, порушуючи четверту заповідь Божу?
Відповідаю таким же питанням - а чи спасеться людина, порушуючи сьому заповідь?
Слава Богу, що ми не є під Законом, бо тоді б не спаслася жодна людина, бо "всі згрішили".
Ми - під благодаттю. Визнавши гріх, отримуємо Боже прощення в Ісусі Христі за написаним у апостола Івана: "Коли ми свої гріхи визнаємо, то Він вірний і праведний, щоб гріхи нам простити і очистити нас від неправди всякої".
Слава Богу, що ми не є під Законом, бо тоді б не спаслася жодна людина, бо "всі згрішили".
Ми - під благодаттю. Визнавши гріх, отримуємо Боже прощення в Ісусі Христі за написаним у апостола Івана: "Коли ми свої гріхи визнаємо, то Він вірний і праведний, щоб гріхи нам простити і очистити нас від неправди всякої".
Аминь! Аминь! Аминь! _________________ Кто говорит то, что знает, тот говорит правду. Прит.12:17
Благодать - це справді найдорожчий Божий дар для нас.
Мойсей убив людину, і... зараз на Небі.
Давид декілька заповідей порушив... і Бог його простив. Чому?
ВИЗНАНИЙ ГРІХ - ПРОЩЕНИЙ ГРІХ.
Коли Святий Дух вказує нам на якусь похибку в нашому житті - маємо визнати свій неправильний вчинок, і отримати Боже прощення.
Вот я уже вторую страницу темы читаю и понять не могу: к чему эта тема, что она дает? Зачем ее создавали и зачем ее развивают? К чему она приведет? Luther будет святить воскресенье - седьмой день недели?
Не думаю.
Кто-то из форумчан станет адвентистом?
Не думаю.
Тогда зачем? Просто мнение высказать? Ну разве что...
Мне нравится форум тем, что здесь конструктивно общаются. И даже если кого и заносит, модераторы стараются напоминать о цели общения.
Так давайте же не забывать об этом и вести себя как чада света - светить и согревать своим существованием.
Luther будет святить воскресенье - седьмой день недели?
Не думаю.
З Євангелії знаємо, що наш Господь воскрес в перший день тижня, тобто в неділю. Якщо ви стверджуєте, що неділя є сьомим днем, тоді виходить, що Христос воскрес в понеділок?
Аминь! Аминь! Аминь!
Закон Божий потрібний, але не для спасіння, а для визначення гріха. У цих двох понять різне призначення. По Божій благодаті ми спасаємося, а Законом Божим пізнається гріх. Щоб зарясніла благодать - має збільшитись переступ. А мірилом гріха слугує Закон Божий. Як і апостол Павло написав, що не знав би пожадливості, якби Закон не наказував "Не пожадай".
Запровадження святкування неділі замість біблійної суботи, як і фарисейський корван для храмових меценатів - ось наслідки зазіхання на заповіді Божі. Справедливо відреагував наш Господь на подібні перекручування: "Чого ви порушуєте заповідь Божу ради передання вашого?" (Євангелія від Матвія 15:3).