ЖАХ ! Тільки що подивилася новини по 1+1 , там розповідали про нові церкви. І це все було настільки упереджено, що навіть не залишило у людей право на іншу думку. Йшла мова і про пожертви і про психологічну залежність, та про людей, які "фальшиво посміхаються" на вулицях . Показали в одній дорожці нормальне служіння та якесь зібрання де всі впадали в транс, як під час сеансів Кашпіровського" !!! У мене не було просто слів І зразу прийшла в голову думка, чому для порівняння не показали ті беззаконня, які відбуваються в традиційних для України церквах??? Про те, що роблять там священники, як обдурюють людей з різними чудесами, як обкрадають? Чим займаються в "позаурочний" час? Чому за людьми не залишили право вибору ? Показати дійсно потрібно, що буває і таке, але одночасно є багато і нормальних аспектів, та нормальних церков, служителів. Просто треба бути уважними та побачити плоди віри таких людей, лише тоді робити якісь висновки. Моліться за людей, які бачили це все. Я особисто тепер хвилююся за своїх співробітників. Я їх запросила на недільне служіння, бо до нас приїзджають дуже цікаві гості, але якщо вони бачили цей сюжет, то тепер буде дуже тяжко . Хоча я вже знаю, що можна їм відповісти, дякувати Богу. Але все-рівно моліться, тому що - це все дуже серйозно!
ЖАХ ! Тільки що подивилася новини по 1+1 , там розповідали про нові церкви. І це все було настільки упереджено, що навіть не залишило у людей право на іншу думку. ... Але все-рівно моліться, тому що - це все дуже серйозно!
Позаминулої неділі (4.11) приблизно те ж саме було по ICTV у недільних "Фактах". Мене навіть мати "в судорзі" підізвала (вона в мене невіруюча - поки що): "Дивись про ваші секти".
Там, правда не тільки про "наші" церкви було, але й про будистів, індуїстів... Але явно - всіх під одну "нечисту" гребінку клали.
Господи, постав свій захист! Нехай не буде цього на екранах і у розумах людей! _________________ З любов'ю Христа до Вас!
Мир Вам та Вашій родині.
А вы заметили, что каждое воскресенье на ICTV в "Фактах с Оксаной Соколовой" показывают что-то в этом роде. За последнее время, не было случая, что бы не пропустили в эфир сюжет порочащий доброе имя евангельского христианина. В нашем городе христиане уже заметили этот факт и обеспокоены сложившейся ситуацией.
Таки надо шо-то делать!
Нарушаются наши прова как потребителей - нам впаривают некачественный товар. Нас, как зрителей, попросту обманывают. Дают ложную информацию.
Я вообще возмущена. Такой, как казалось, серьезный канал как ICTV, да чего уж там и СТБ, а работают такие, не то что бы профессионалы, а просто люди, которые либо взяточники (кто-то же за всем этим стоит) либо не соблюдающие элементарные правила этики журналиста.
Я сейчас перелапачиваю горы книг по журналистике. И в каждой из них в первых главах - журналист должен быть объективен, и прежде чем донести народу информацию должен проверить все факты, касающиеся дела.
Руслан Владимирович, мы Вас поддерживаем и готовы оказать всяческое содействие.
"Плохой рекламы не бывает" - спроведлив ли этот лозунг в данной ситуации?
Щодо цього сюжету, де люди впадали в транс. Оскільки я чув в анонсі, що буде така програма, то підсів ближче до ТV. Можна перевірити звісно на самому каналі, але мені здалося, що в цьому сюжеті на сцені був О. Лєдяєв. Не впевнений, але можна перевірити.
Руслане, а ти впевнений, що все в "Дєлє" бред? Я читав уважно не всі їх матеріали, але в багатьох з них є правда, яка, звісно, не всім і завжди подобається. Зокрема, щодо нехристиянських організацій.
Настав час самим відсіяти полову від зерна, бо борці з сектами не будуть перебірливими.
Тарасе, звичайно, не все у "Дело" - брєд. Десь половина матеріалів - допустимі, хоча і з заявкою на недоречну іронію. Але інша половина - ознака журналістської необізнаності у релігійній тематиці і упередженого ставлення до християнських церков.
В тому ж то і річ - основна проблема, що журналісти за старою звичкою все змішують - коней і людей. А ще до будь-якої релігійної діялності намагаються причепити грошовий контекст як щось аморальне.
З останнім особливо погоджуюся. Я консультував колегу, яка писала для Кореспондента статтю про паломництва. Вона згадувала про фінансовий момент, але я акцентував на духовному. В результаті редактор зробив паломництво суто комерційним проектом....
ЖАХ ! Тільки що подивилася новини по 1+1 , там розповідали про нові церкви.
Я сам сюжет не видела, но прочитала новость на их сайте. Кто не знаком, может посмотреть http://www.1plus1.net/tsn_news
Такой нормальный канал был и вот, у них тоже началась "истерия". Я на сайте 1+1 сообщение оставила по этому поводу и приписала, что каждый уважающий человек не пройдет молча мимо такого некомпетентного сюжета. Предлагаю всем подключатся! Молчать в таких ситуациях нельзя, а то подумают, что они все правильно пишут. Разом нас багато...
Вітаю Вас, колеги, брати і сестри
Можу додати, що пані Ілона Довгань вчора перед сюжетом зазначила, що то була перша серія серіалу. Тому продовження буде не далі як сьогодні. Тому хто встигне - дивіться новини, записуйте. І, звісно ж, будемо реагувати.
А назву сюжету, яку вони обрали : "Ловці душ" ! Я - в шоці !
За деякі вислови на них можна спокійно в суд подавати за те, що порочать цим нормальних віруючих людей. Хоча мені здається, що люди, які готують ці сюжети, не обізнані взагалі в будь- якій релігії, досить поверхнево, на обивательському рівні заявляють про досить серйозні речі. Звичайно, залишити це без уваги не можна, але якщо починати сильно виправдовуватися, то у людей з'явиться протилежна думка, не на нашу користь. У мене раніше на роботі теж дуже упереджено відносилися до віруючих, до будинків молитви, але тепер через рік моєї роботи там думка у більшості змінилася. Я не нав'язую нікому нічого, але коли мене запитують про щось, то завжди відповідаю, а Бог Сам знаходить ситуації, коли потрібно"сіяти, коли просто чекати , а коли і жати плоди" нашої віри. На Нього лише надія і Йому слава !
А ще мені прийшла думка, якщо уважно подивитися на ті самі "традиційні церкви", то скільки на них бруду вилилося - зокрема на батюшок, анекдотів скільки склали, але вони спокійно на це реагують, "як ні в чому не бувало" продовжують свою справу, наче розуміють, що людям властиве забувати - у кожного вистачає власних проблем. І так і виходить - сьогодні поговорили, а завтра все-рівно люди ідуть до храму, бо йдуть до Бога, а не до людей. Можливо, потрібно в чомусь і брати приклад нам. Нам не потрібно виправдовувати Бога, хіба Він Сам не здатний себе захистити - ще й як ! Він не покликав нас бути його адвокатами, він призвав нас бути Його свідками, світлом для цього світу, ми повинні дійсно відрізнятися від цього світу, діяти не так, як вчинили би вони.
Здоровенькі були!
Тільки-що дивиласьоцей 1+1 (вчорашній сюжет теж бачила)...
найгірше те, що новини по цьому каналу я дивлюсь з батьком, який невіруючий... і я не уявляю що він думає про мою церкву!!
От що ще мене дивує, в сюжеті говориться "Вони не курять, не п*ють...".. а типу це ОБВО*ЯЗКОВО ВСІМ ТРЕБА РОБИТИ І НІБИ ЦЕ ДОБРЕ!!!
Питання наступне: жінки, дівчата якої конфесіїї на роботі, вдома, на навчання (ПОВСЮДИ) одягають рожеві, жовті (короче яскраві) хустки??(ну що це малесеньку тонесеньку не можуть)...(про це йшлося в сьогоднішньому сюжеті в ТСН)... _________________ Іду на ви...
Вчера программа "Максимум" (ICTV) пополнила черный список программ где работают некомпетентные журналисты.
Были сюжеты и про Ледяева, который поет "Разом нас багато" осипшим голосом, и ребцентр в Днепропетровске в котором колятся, и машину пастора у которой номерной знак "пастор".
Вообще, вешают лапшу на уши. Голос за кадром: "В этом ребцентре используют рабсилу, заставляют людей тяжело работать". И тут же показывают щюпленького мальчика с тоненькой шейкой, который говорит: "Кладка кирпича, стяжка, заливка бетона". Недобросовестный монтаж чистой воды!
Но самое ужасное - на каком-то служении сняли, как девочка бьется в конвульсиях. И это было просто страшно. Над ней никто не молился, она просто тряслась как одержимая. В программах о православии когда такое происходит показывают священника, который объясняет что это процесс изгнания бесов. А тут типа действие Святого Духа - у сект такое служение.
Перепало и пастору из Днепропетровска (если я правильно поняла) церковь "Огонь пробуждения" Константину Максимову. Ну тут просто на пастора вылили ведро помоев. Я не знаю, что там правда, а что нет - но характеризовали так все евангельские церкви!