+ новость
+ статья

Новомедіа Форум :: Просмотр темы - Святкування суботи поновить... ВАТИКАН !!!
  Новомедіа Форум

FAQFAQ   ПоискПоиск   РегистрацияРегистрация  ПользователиПользователи   
Святкування суботи поновить... ВАТИКАН !!!
На страницу Пред.  1, 2, 3 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19  След.

Начать новую тему   Ответить на тему    Список форумов Новомедіа Форум -> Загальний форум
Предыдущая тема :: Следующая тема  
Автор Сообщение
aroma
Пишущий регулярно
Пишущий регулярно

СообщениеДобавлено: Пн Авг 25, 2008 1:15 pm    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

В цих текстах немає абсолютно ніякого навіть натяку на святкування суботи. Констатується факт, описуються події.
Я тебе прошу привести тексти де прямо говорить Ісус чи апостоли про те, щоб ми, люди, святкували суботу.

Тому запитання ЗАЛИШАЄТЬСЯ в силі.
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение Отправить e-mail Посетить сайт автора
Luther
Местный житель
Местный житель

СообщениеДобавлено: Вт Авг 26, 2008 2:07 pm    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

aroma писал(а):
В цих текстах немає абсолютно ніякого навіть натяку на святкування суботи. Констатується факт, описуються події.
Я тебе прошу привести тексти де прямо говорить Ісус чи апостоли про те, щоб ми, люди, святкували суботу.

Тому запитання ЗАЛИШАЄТЬСЯ в силі.

На прикладі Матв. 15:3 я бачу, як Ісус Христос відносився до заповідей Божих.
Він їх і виконував, і захищав від фарисейських ревізій.
Якби Лаодикійський Собор відбувся в ті дні, коли Ісус був на землі...
Хоча Бог попередив віруючих в Дан. 7:25, що така свавільна зміна матиме місце в історії.
"Що ж? Чи будемо грішити, бо ми не під Законом, а під благодаттю? Зовсім ні!" (Римл. 6:15). Якщо Законом Божим пізнається гріх (Римл. 7:7), то християни відпочивають в суботу по тій же причині, чому і не крадуть, не обманюють, не чинять перелюбу.
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение Отправить e-mail
aroma
Пишущий регулярно
Пишущий регулярно

СообщениеДобавлено: Ср Авг 27, 2008 8:35 am    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

ДЕ В НОВОМУ ЗАПОВІТІ ПРЯМО ІСУС ЧИ АПОСТОЛИ ВЧАТЬ НАС СВЯТКУВАТИ СУБОТУ???????????????????????????????

Наведи будь-ласка КОНКРЕТНИЙ і ПРЯМИЙ текст в Ім’я Ісуса Христа!
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение Отправить e-mail Посетить сайт автора
Luther
Местный житель
Местный житель

СообщениеДобавлено: Ср Авг 27, 2008 1:35 pm    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

"Отож, людові Божому залишається суботство, спочинок. Хто бо ввійшов був у Його відпочинок, то й той відпочив від учинків своїх, як і Бог від Своїх. Отож, попильнуймо ввійти до того відпочинку, щоб ніхто не потрапив у непослух за прикладом тим. Бо Боже Слово живе та діяльне, гостріше від усякого меча обосічного, проходить воно аж до поділу душі й духа, суглобів та мозків, і спосібне судити думки та наміри серця" (Євр. 4:9-12).
Апостол Павло застерігає віруючих від непокірності в дотриманні четвертої заповіді, в якій йдеться про відпочинок у той день, який освятив Бог. Для народу Божого залишається суботство і по нинішній день.

Ісус сказав: "Моліться ж, щоб ваша втеча не сталась зимою, ані в суботу" (Матв. 24:20). Чому Ісус Христос сказав саме так про події, які мали відбутися як під час зруйнування Єрусалиму, так і напередодні Його Другого приходу? Господь знав, що субота є особливим днем для Його народу.
"Що ж? Чи будемо грішити, бо ми не під Законом, а під благодаттю? Зовсім ні!" (Римл. 6:15). Якщо Законом Божим пізнається гріх (Римл. 7:7), то християни відпочивають в суботу по тій же причині, чому і не крадуть, не обманюють, не чинять перелюбу.
aroma
Пишущий регулярно
Пишущий регулярно

СообщениеДобавлено: Чт Авг 28, 2008 9:28 am    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

про твій покой
читаємо ще раз і будьмо уважні
тобі ж пояснили, і про суботство, і про покой, і про Христа
шо ти ше хочеш?

таке враження, що тобі субота важливіше за Євангелію і за Христа...
Luther
Местный житель
Местный житель

СообщениеДобавлено: Чт Авг 28, 2008 8:17 pm    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

:-) знаєш, як звучить твоє висловлювання в контексті, скажімо, сьомої заповіді:
таке враження, що тобі сімейна вірність важливіша за Євангелію і за Христа...

Для мене і сімейна вірність, і шанування родичів, і відпочинок у Богом освячений день - це життя в Ісусі Христі.
І живу вже не за тілом, порушуючи Божі заповіді, а за духом, виконуючи десять Божих заповідей, які в новозавітній час написані в серцях віруючих.
aroma
Пишущий регулярно
Пишущий регулярно

СообщениеДобавлено: Чт Авг 28, 2008 11:00 pm    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Ну чомусь про сімейну вірність ти не говориш так, як говориш про суботу.
Ти взагалі про неї не говориш!
Що, вірності у всіх хватає?
Про поклоніння Богу ти так не говориш, як про суботу.
Про заздрість ти так не говориш... а лише про суботу.
oksana
Пишущий регулярно
Пишущий регулярно

СообщениеДобавлено: Пт Авг 29, 2008 3:27 pm    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Ребята - а мені образливо.
Католичка Оксана.
Luther
Местный житель
Местный житель

СообщениеДобавлено: Пн Сен 01, 2008 8:59 am    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

aroma писал(а):
Ну чомусь про сімейну вірність ти не говориш так, як говориш про суботу.
Ти взагалі про неї не говориш!
Що, вірності у всіх хватає?
Про поклоніння Богу ти так не говориш, як про суботу.
Про заздрість ти так не говориш... а лише про суботу.

Арома, я дуже радий, що чую від тебе позитивне ставлення до Божих заповідей - сьомої і десятої. Я вже маю надію почути незабаром від тебе прийняття також четвертої заповіді Божої.
Luther
Местный житель
Местный житель

СообщениеДобавлено: Пн Сен 01, 2008 9:45 am    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

oksana писал(а):
Католичка Оксана.

Оксанко, не ображайся будь-ласка. Католицькі віряни - чудові люди, співучасники Божої благодаті, як і всі ми з вами. За всіх нас помер Христос, щоб дарувати нам життя вічне. Тому ніхто не має жодного морального права засуджувати людину. Ми дискутуємо про вчення, яке ввійшло в християнську спільноту 29 правилом Лаодикійського Собору. І ти бачиш, як важко цей гріховний вірус видалити з Церкви.

Глянь на біблійний Закон Божий:

Я Господь, Бог твій, нехай не буде в тебе інших богів перед лицем Моїм.

Не роби собі кумира і ніякого зображення того, що на небі вгорі, і що на землі внизу, і що у воді нижче землі; не поклоняйся їм і не служи їм, бо Я Господь, Бог твій, Бог ревнитель, що карає дітей за провину батьків до третього і четвертого роду тих, які ненавидять Мене, і творить милість до тисячі родів тим, що люблять Мене і дотримуються заповідей Моїх.

Не вимовляй імені Господа, Бога твого, марно, тому що Господь не залишить без покарання того, хто промовляє ім’я Його марно.

Пам’ятай день суботній, щоб святити його; шість днів працюй і виконуй [у них] усякі справи твої, а день сьомий – субота Господу, Богу твоєму: не роби в цей день ніякої справи ні ти, ні син твій, ні дочка твоя, ні раб твій, ні рабиня твоя, ні [віл твій, ні осел твій, ні всяка] худоба твоя, ні прибулець, який в оселях твоїх; бо за шість днів створив Господь небо і землю, море й усе, що в них, а на день сьомий спочив; тому благословив Господь день суботній і освятив його.

Шануй батька твого і матір твою, [щоб тобі було добре і] щоб продовжилися дні твої на землі.

Не вбивай.

Не перелюбствуй.

Не кради.

Не говори неправдивого свідчення на ближнього твого.

Не бажай нічого, що у ближнього твого.

Уважно перечитай четверту Божу заповідь, і ти зрозумієш, чому лаодикійський "корван" справедливо можна охрестити вавилонським вином з книги Об'явлення, 18 розділу.
aroma
Пишущий регулярно
Пишущий регулярно

СообщениеДобавлено: Пн Сен 01, 2008 10:52 pm    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

А хіба воно (ставлення до Божих заповідей) було колись негативне?
Ти не відповідаєш на запитання. Не віляй!
Volodymyr
Местный житель
Местный житель

СообщениеДобавлено: Вт Сен 02, 2008 12:56 pm    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Luther писал(а):
oksana писал(а):
Католичка Оксана.

... Ми дискутуємо про вчення, яке ввійшло в християнську спільноту 29 правилом Лаодикійського Собору. І ти бачиш, як важко цей гріховний вірус видалити з Церкви...

Цікаво - гріховний вірус. Перший раз таке словосполучення чую. Улыбка

Мені здається, що якщо вірус - то він не може бути не гріховним. Тобто, це тавтологія. Чи я помиляюсь? Улыбка

Чи є інші "гріховні віруси"?
Luther
Местный житель
Местный житель

СообщениеДобавлено: Чт Сен 04, 2008 7:46 pm    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

[quote="Volodymyr"]
... Ми дискутуємо про вчення, яке ввійшло в християнську спільноту 29 правилом Лаодикійського Собору. І ти бачиш, як важко цей гріховний вірус видалити з Церкви... [/quote]

Цікаво - гріховний вірус. Перший раз таке словосполучення чую. :-)

Мені здається, що якщо вірус - то він не може бути не гріховним. Тобто, це тавтологія. Чи я помиляюсь? :-)

Чи є інші "гріховні віруси"?[/quote]

Погоджуюсь з вами, Володимире. Визнаю, що я трошки перестарався.
Ви правильно кажете - вірус вже є гріхом. Згадую аналогічну ситуацію, коли розмовляю з людиною, яка палить, і в той момент намагаюся якомога більше негативу згадати про наслідки паління. В той момент хочеться єдиного - щоб людина звільнилася від цієї залежності.
Luther
Местный житель
Местный житель

СообщениеДобавлено: Пт Сен 05, 2008 2:21 pm    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

[quote="aroma"]А хіба воно (ставлення до Божих заповідей) було колись негативне?
Ти не відповідаєш на запитання. Не віляй![/quote]
Контролюй мову, Арома. Ми на серйозному християнському сайті.

Щодо десяти Божих заповідей - заради святкування самовільно призначеної неділі багатьом прийнятна думка, що Закон Божий прибитий до хреста. Такі люди не усвідомлюють до кінця, що говорять, бо якщо Христос не крав, не обманював, то невже нам можна красти, вбивати, обманювати. Аж моторошно стає від такого трактування!!!

В православній церкві інша проблема з Законом Божим. Вісім з десяти Божих заповідей вони виконують, а щодо другої і четвертої видумали власні трактування. Ось і виходить у них така собі колізія, коли церковне трактування другої і четвертої заповіді відрізняється від біблійного контексту, через що у багатьох вірян виникають питання: Кого слухатись - Бога в Його Слові чи священників, які трактують на власний розсуд Боже Слово?

Хоча уважні дослідники Біблії знають, що Христос залишив приклад, як поступити в даній ситуації:

СВЯТА ЄВАНГЕЛІЯ ВІД МАТВІЯ 15

1 Тоді до Ісуса прийшли фарисеї та книжники з Єрусалиму й сказали:
2 Чого Твої учні ламають передання старших? Бо не миють вони своїх рук, коли хліб споживають.
3 А Він відповів і промовив до них: А чого й ви порушуєте Божу заповідь ради передання вашого?
4 Бо Бог заповів: Шануй батька та матір, та: Хто злорічить на батька чи матір, хай смертю помре.
5 А ви кажете: Коли скаже хто батьку чи матері: Те, чим би ви скористатись від мене хотіли, то дар Богові,
6 то може вже й не шанувати той батька свого або матір свою. Так ви ради передання вашого знівечили Боже Слово.
7 Лицеміри! Про вас добре Ісая пророкував був, говорячи:
8 Оці люди устами шанують Мене, серце ж їхнє далеко від Мене!
9 Та однак надаремне шанують Мене, бо навчають наук людських заповідей...

Якщо має місце протиріччя між Божою заповіддю і людським переданням, то заповідь Божа стоїть в імперативі. Так сказав Ісус Христос.
lynceus
Редко уходящий отсюда
Редко уходящий отсюда

СообщениеДобавлено: Пн Сен 08, 2008 3:19 am    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Цитата:
Колись, на початку 90-х, до нашого міста приїхав євангеліст Руді Скорець, який під час місійної програми пропонував 10 000 доларів США за біблійний текст про святість недільного дня. Гроші, звісна річ, так і ніхто не отримав, бо такого тексту не існує.

дык сейчас один известный фонд предлагает $10000 любому, кто сможет согласовать всего лишь окончания четырех евангелий. причем так, чтобы не осталось несогласованностей.
"Гроші, звісна річ, так і ніхто не отримав!"

ЗЫ а другой фонд предлагает $1,000,000 любому, кто cможет показать чудо. "Гроші, звісна річ, так і ніхто не отримав!"

Последний раз редактировалось: lynceus (Пн Сен 08, 2008 3:33 am), всего редактировалось 1 раз
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение Посетить сайт автора
Начать новую тему   Ответить на тему    Список форумов Новомедіа Форум -> Загальний форум Часовой пояс: GMT + 2
На страницу Пред.  1, 2, 3 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19  След.
Страница 15 из 19

Перейти: